Iricent Cosmetische Kliniek

Rimpels verwijderen met Injectables

Rimpels verwijderen kan op verschillende manieren. Iricent Cosmetische Kliniek werkt met zowel botox als fillers. Afhankelijk van de plaats in het gezicht en het type rimpel zet de arts één of beide middelen in. Ook kunnen rimpels verwijderd worden mbv draadlift of plexR.

Botox (botuline toxine A) gebruikt de arts om de spieractiviteit tijdelijk te verslappen. Een filler wordt ingezet om de rimpel op te vullen. Wij gebruiken als filler zowel hyaluronzuur injecties als Radiesse. Beide zijn tijdelijke fillers en volkomen veilig bevonden.

Hoe ontstaan rimpels?

Een rimpel is een litteken dat ontstaat door het veelvuldig aanspannen van onze spieren. Daarnaast speelt onze huid en grote rol in het ontstaan van rimpels. Hoe ouder we worden, hoe minder collageen en elastine we aanmaken. Dit heeft grote invloed op onze huid die hierdoor uiteindelijk verslapt; rimpels ontstaan en/of bestaande plooien worden dieper. Voorbeelden van rimpels en plooien zijn de frons, voorhoofdrimpels, kraaienpootjes, de neus-lippenplooi, de marionetlijnen, de liplijntjes etc.

Ook invloeden van buitenaf zorgen voor het ontstaan van rimpels. Denk hierbij aan stress, roken, het drinken van alcohol en het niet gebruiken van een beschermende zonnebrandcrème tijdens het zonnen.

Hoe kan het ontstaan van rimpels worden voorkomen?

Om rimpels te voorkomen is een gezonde levensstijl een must. Roken, het overmatig drinken van alcohol en zonlicht kunnen de vorming van rimpels verergeren. Het is daarom altijd belangrijk om u goed tegen UV-straling te beschermen. Ook een goede dag- en nachtcrème kan helpen om rimpels in zekere mate te voorkomen. Rimpels tegengaan doe je dan ook door dagelijks gezond te leven.

Veiligheid en effectiviteit

Botox

Laat u uw rimpels behandelen met botox? Dan is het goed om te weten dat u het effect na ongeveer twee weken ziet. Een rimpelbehandeling met botox is niet permanent. Hoe vaker u de behandeling herhaalt, hoe langer het effect van botox zichtbaar is. De meeste mensen komen na vier maanden terug voor een herhaalbehandeling met een spreiding van 3 tot 6 maanden). Roken beïnvloedt de werkingsduur van botox nadelig.

Fillers

Laat u uw rimpels behandelen met fillers? De effectiviteit van een behandeling met een filler is meteen te zien. Ook een rimpelbehandeling met een filler is niet permanent, maar het effect blijft wel langer zichtbaar. Gemiddeld is dit tussen de negen en twaalf maanden. Na die tijd kunt u de rimpelbehandeling opnieuw laten doen.

Risico’s en bijwerkingen

Botox

Als u een behandeling met botox heeft ondergaan, dan kunt u vlak daarna wat last krijgen van lichte roodheid, een kleine bloeduitstorting of een lichte zwelling op de plaats waar de botox is geïnjecteerd. Dit verdwijnt vaak snel. Ook bestaat de kans dat u last krijgt tijdelijke hoofdpijn of een grieperig gevoel. Een hangend ooglid is een bijwerking die maar zeer zelden voorkomt.

Fillers

Net zoals bij botox kan uw huid na de behandeling met een filler plaatselijk wat zwellen. Ook kan er sprake zijn van lichte roodheid, kleine bloedingen of blauwe plekken.

Nazorg

Als u een behandeling heeft ondergaan om uw rimpels te verminderen, dan mag u meteen naar huis. Om de genezing van de behandeling (het is en blijft natuurlijk wel een cosmetische ingreep) te bevorderen, is het uiterst belangrijk om het advies van uw behandeld arts op te volgen. U kunt dr de Jonge 24 uur per dag bereiken voor vragen.

1. Buig niet te veel

Wij adviseren u om de eerste vier uur na de rimpelbehandeling rechtop te blijven zitten of te staan. Buig niet te veel.

2. Voorkom extreme gezichtsuitdrukkingen

Hard lachen, uiterst verbaasd kijken of geforceerd fronsen? Probeer dit soort extreme gezichtsuitdrukkingen juist de eerste twaalf uur na de behandeling tegen rimpels te vermijden.

3. Laat alcoholische drankjes even staan

Drink de eerste twaalf uur na de behandeling geen alcohol.

4. Niet te hard wrijven of masseren

Gedurende de eerste twee dagen na de rimpelbehandeling is het belangrijk dat u het behandelde gebied niet overbelast door te wrijven of masseren. Na het wassen of douchen kunt u uw huid voorzichtig droog deppen.

5. Vermijd fel zonlicht

Fel zonlicht? Probeer dit de eerste twee weken te vermijden. U moet hier natuurlijk vooral op letten als u een rimpelbehandeling ondergaat in de zomerperiode.

7. Even geen sauna

Gaat u graag naar de sauna? Als u een rimpelbehandeling heeft gehad, kunt u uw bezoek de eerste twee weken beter uitstellen.

8. Laat de huid tot rust komen

De eerste twee weken raden wij gezichtsbehandeling af. Laat de huid even tot rust komen. 

Iricent Cosmetische Kliniek maakt gebruik van Azzalure/ Dysport voor de botoxbehandelingen

Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Vraag een gratis consult aan

Tijdens dit consult kunnen wij geheel vrijblijvend samen kijken naar de mogelijkheden.