Talgkliercysten verwijderen
Een talgkliercyste is een goedaardige zwelling, die ontstaan is door een verstopte afvoer van een talgklier. Talgkliercysten komen voor bij volwassenen, vaak op plekken waar haar groeit.
Talgkliercysten verwijderen gebeurt onder plaatselijke verdoving, door een insnijding van de huid of met behulp van PlexR. Na het verwijderen van de talgkliercyste wordt de wond gehecht. Dit kan met hechtdraad maar gebeurt meestal met wondlijm (histoacryl)
Bij twijfel stuurt de arts het weefsel op naar het lab voor onderzoek. In zeer zeldzame gevallen kan het gaan om een kwaadaardige aandoening.
Veiligheid en effectiviteit
Talgkliercysten verwijderen is uiterst effectief en een zeer veilige behandeling.
Risico’s en bijwerkingen
In sommige gevallen kan er een bloeding ontstaan. Deze bloeding zal de arts dichtbranden of hechten. In zeldzame gevallen kan er een wondinfectie ontstaan. De wond zal er dan rood uitzien en pijnlijk aanvoelen. Neem in dit geval contact op met de behandelend arts.
Nazorg
Het is belangrijk dat u na het laten verwijderen van de talgkliercyste, de wond 1 dag goed droog houdt. Afhankelijk van de plaats ervan, worden de hechtingen binnen 7 tot 14 dagen verwijderd. Bij gebruik van wondlijm hoeft u niet terug te komen. De arts overlegt dit met u.
Prijzen
Deze behandeling wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.
Benieuwd naar uw mogelijkheden?
Vraag een gratis consult aan
Tijdens dit consult kunnen wij geheel vrijblijvend samen kijken naar de mogelijkheden.